Sunday, 25 March 2012

si PENGARANG JANTUNG !

assalamualaikum, da lame aseny aku xtulis blog nie..al-maklum la busy la katekan..pew yg aku busy sangat pown aku xtaw la..hehehheh..

aku nak gtaw la kan..aku epy glew semalam ! mane xnye aku dapat jumpe ngan "si pengarang jantung" a.k.a "bushuq masham" nie ! da la dye busy memanjang..bila aku cuty dye keje..ble dye cuty aku lak dew kelas..ble nk jumpe pown aku xtaw la..lame gak la menahan rindu di dada nie..hehehe ;) 

akhirny ! 23.03.12 bersamaan ary jumaat kiteowg pown deal la nk g dating ! mne xnye aku leyh dating ngan dye kebetulan lak an aku nye kelas petang cancel ! ske glew la aku ! yang dye lak keje malam ! heheh..so dye datang amik aku kat kat kolej dan aku ngan dye pown terus g lunch kat mCd hicom..kempunan nye pasal nk makan mCd amik ko dye paksa aku makan sampai senak la perut aku nk menghabiskan..heheh..papew pown thanx la sayang coz sanggup layan kerenah bb..heheh..

lepas abis makan kiteowg g bank lak kat sec 18..sebabny dye nk bank in duet..heheh..lepas da bank in duet kiteowg xtaw nk g mne dye pown suggest kat aku nk g giant x..aku pown pew agy peluang yg dew aku gunakan yg sebaik mungkin la...takut lepas nie masing2 busy xdpt jumpe agy..kiteowg nie mengalahkan mcm bnyk duet la kan..sume yang aku nampak n aku berkenan aku akan tarik  tangan dye..dye pown ikut jew...tapi aku dapat popcorn n aiskrim jew...heheh..dye sibuk nk cari sabun mandi ! kateny xsuke mandi pakai sabun buku ! aku pown layan kan jew la ! heheheh..

lepas balik dari giant ! kiteowg lepak kfc bukit kemuning lak ! nk makan aiskrim same2 la katekn..heheeh..da la xmkn kat c2..suke2 jew lepak ! ahhh ! kisah lak aku kn ? da lepak kat c2 tambah agy berat bdn nie ngan makan aiskrim n popcorn ! mak ai ! memang kenyang glew la aku ! 1 ary keje aku makan jew la ngn dye ! sampai la dye penat nk melayan aku ! kesian ko syang ! hahahha...kisah lak aku !? makin tambah tembam la ko sayang ! xpew aku xkisah pown ! aku tetap syang ko ! ;)

nie la mke hubby sye yang sangat kepenatan ! ;)

*thanx sanggup luangkan mase untuk aku ! sayang ko MOHD FADZLI IKHWAN !<3 mmmmmmmmmuuuaaaxxxxxxxx ;P



Sunday, 18 March 2012

THE END !!

aduyai ! cuty da abes da !oke bosan !seminggu duk umh sangat la bosan tahap cipan ! sampai buntu glew ! xtaw nk wat pew da ! hmmmm... balik kampung lagi xyah cakap la kan ! lagi aku xtaw nk wat pew...seb baek balik kejap jew ! (da la terpakse balik ! ) BENCI GLEW !
oke la papew pown sox aku da start short sem..aduyai ! subject da la susah yg amat ! papew pown aku akan usaha tuk score subjek tu..amin ~~~ 
dalam mase yang same aku takut sangt2 result yang akan kua nanti ! hope sumeny oke n lulus ! xnk dew yang sangkut ! takut !!!! 
*k la sampai sini jew kowt aku nk tulis..aku betul2 xdew idea n serabut pale otak la ! k bubye...jmpe kowng dalam entry yang akan datang la..

Wednesday, 14 March 2012

B . O . R . E . D !!!!!


i'm so bored !!!!!!! why ?? because aku kena jage adik aku agy  ! oke ! sangat 10sion n sangat bosan oke duk umah ! nothing to do ! keje aku kat umah tido + makan je ! bagun  tido jew makan, mandi, lepas tu tido balik..then bagun sebab nk bg adik makan..aku pown makan la sekali ! then tido la balik sampai kul 5..then adik aku akan kejut aku suwuh aku  bagun sebabny nnt mama balik...tu la rutin harian aku kat umah..n tu la tugas adik aku tiap hari...mne la x bertambah berat badan aku nie an ! aptb la !

bagun tidur kemas umah, n masak sebelum mama balik..kalo x nanti dye bising jew sampai la malam ! sangat ske kalo camtu ! oke ! ary nie da MASUK HARI KE-3 aku jage adik aku ! oke la xnk la ctew pasal benda yg sangat MEMBOSANKAN nie !




SAYA RINDU NAK JUMPA AWAK HUBBY !!!! ;'(
aku rindu gelew nak jumpe ko...da la kite gaduh ary tu aku xdapat jumpe ko...so rindu aku kat ko makin bertambah sayang ! patutnye kte kua esok tapi apew kan daya mase x mengizinkan tuk aku jumpe ko ! aku rindu nk jumpe ko ! rindu sangat2 ! rindu nk luang mase bersame2 ! da lame x tengok wayang same2..shopping n macam2 la ! bile la aku bole jumpe ko ! walaupn ko da 3 ary datang jmpe aku ! tapi aku xpuas sebab aku xdapat nk bermesra ngan ko ! paham2 jew la an sayang ! sume jeles ngn kite ! so sume terbatas ! hope aku dapat la jumpe ko sabtu nie ! aku da SEPARUH MATY DA NIE RINDU KAT KO ! KO TAW ???? ;'(
I NEED YOU HUBBY RIGHT NOW !! I MISH YOU SO DAMN MUCH !!!!! I LOVE YOU MOHD FADZLI IKHWAN <3<3

Tuesday, 13 March 2012

MELALUI HARI-HARI YANG SANGAT MEMBOSANKAN !!!



aduyai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! boleh adew tekanan darah tinggi aku cmnie doe !!! mne x nye...da la aku cuty sem seminggu...then kebetulan lak bertembung ngan cuty sekolah ! memang terbaek la kan ! nk di pendekkan ctew aku la yang kena jage adik aku yang nie ! bapak la bosan nak maty ! adew adik kat umah pown xleyh wat pew coz kena layan kerenah dye...kalo xlayan nanti dye mengadu jew la an keje dye..aku yang penat dengar parent aku beleter kat telinga aku ! ko nie adik kalo sehari xwat aku sakit aty xleyh kew??? da la setiap pagi dye akan mengacau aku tido sebab nye dye nk makan nasi lemak ! kalo aku xbagun dye akan kol parent aku then parent aku akn memekak suwuh aku bagun g beli breakfast tuk dye !

ingt cuty nie bole an aku nk kua jumpe membe aku n kua g jalan2 ngan buah aty ! at least release 10sion aku sikit n nk rehatkn otak yang bawu lepas exam nie ! tp xdapat gak ! nie x agy tambah 10sion aku kena duk umah jew ! bosan ! kalo dew kelas pown aku xleyh kua ! nie cuty agy xyah cakap la kan memang 24 jam/7 aku kat umah jew la kan ! bosan nye TUHAN jew yang taw camne...aku nk gak kua melepak ngan mmbe2 aku ! aku suwuh mak aku anta adik aku kat taska mak aku cakap xyah anta sebab nye nnt xdew la aku bosan kalo dew adik kat umah ! ma !!!!!!! kalo dew adik kat umah la bosan ! wat sakit hati ! sakit jiwa ! leyh maigrain taw layan kerenah dye ! (bukan aku xnk jage adik aku ! tapi aku xske setiap gerak geri aku dikawal oleh seluruh ahli keluarga aku ! aku fed up ! aku da cukup dewasa ! xyah nk kongkong aku sangat ! da hampir 20 tahun aku xleyh hidup berdikari ! cmner aku nk lalui hidup aku akan datang kalo kowang asyik wat cmnie kat aku !) tolong la paham aku pown nk gak ase bebas n nk hidup cm owg laen !

bosan glew duk umah cuty nie ! xdew wat pew pown ! nk kua xleyh..nk jumpe bf depan umh pown xleyh sebab nye nanti adik aku mngadu n jiran2 semua prihatin nak mampos ! aku ske glew hidup cmnie ! HAEVEN doe ! ary niie da masuk ary yang kedua aku cuty ! tapi aku xdew wat pew pown yang menyeronokkan ! hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ! HAMPA !

Monday, 12 March 2012

HAPPY + SEDIH ;)


assalammualaikum, kowang sume mesty tunggu aku nye CORETAN an..?heheh...now aku dew mood nk taip..moh la jengah blog aku yang xseberapa nie kalo kowang nak taw kisah hidup aku ;) . if kowang ase xske bole tingglkn blog aku ngan serta merta...terima kasih ;p peace (Y)

anway la an arinie aku nk ctew sal bufday kasih sayang aku yang ke 20 tahun...wah!!! boboy da tue la..heheheh..so lepas nie matang cikit oke ! jangan bertindak ikut ske HATI jew..xmao2 gugurl xske cam tu heheh.. papew pown dalam kesempitan blog gugurl nie an gugurl nk wish kat boboy tuk yang ke 3x nye gugurl wish tuk boboy.. " HAPPY BIRTHDAY TO MOHD FADZLI IKHWAN MOHD NOORDIN yg ke 20 tahun ;) semoga panjang umo,dimurah kn rezeki,sihat selalu,gembira disamping keluarga tercinta,kasih sayang dan sahabat ;) " 



gugurl taw boboy msty nk an hadiah cm teddy nie pegang..heheh..nnt la gugurl bagi kat boboy..wat mase skunk nie gugurl xsempat la nk beli ;) heheh..gugurl da taw nk bagi boboy adiah pew..tp lambat cikit gugurl bagi..bole kn ?? sabar cikit eyh boboy ;) SAYANG DYE SANGAT2 LA !!
tadi sebelum dye g keje dye belikan aku strepsils sebabnye aku sakit tekak n aku cakap kat dye aku demam..dye bawakkn ubat demam sekali..hehehe...sweeeeeeeet la ko sayang ! event ko xtunjuk ! tapi aku jew yg dapat ase sume tu ;) thanx sanggup berkorban tuk gugurl..

taraaaaaaaa ! nie la yang dye anta kat aku sebelum dye keje...event time nie ngah  hujan ;p thnx aw !

11.3.2012 bersamaan hari ahad nie la ary paling sedyh..sebab nye aku leyh lak g gado ngan dye ! disebabkn perangai aku yang cam budak2 nie..padahal benda kecik aku jew yg g besa2 kan...sebab ny aku nk tgk reaksi dye tapi dye xbg respon ! oke aku paham sebab dye ngan membe dye an xkan aku nak kaco ! kalo aku ngan membe aku pown aku xske owag kaco aku..so xdew la aku kaco dye...dalam pada aku majuk ngan dye tu aku sje nk tengok dye nk pjuk aku kew x..tapi x..padan la ngn muke aku an ! aku wat cm 2 sebab aku nk dye jadi yang romantik n xterlalu ego tapi aku xberjaya ! sayang EGO ko terlalu tinggi ko taw menggalahkan KLCC ko nye EGO tu..aku pown terpkse la menyerah kalah..akhirnye masuk pkul 12 bersamaan 12.3.2012  aku ngan dye still xbaek..aku wish bufday kat dye pown dye mare..xpew la an...at least aku wish kat ko.hehehh..mne x nye kiteowg xbaek agy time tu...dye slow talk ngn aku tapi aku yang aku ko ngan dye n tengking2 dye...hmmmmm tu makan dye kan ! padan muke ko syaz ! papew pown akhirnye aku berjaya pujuk dye...coz dye kalo mare or naik angin jangn bia dye seowang diri nanti lagi dye sakit aty...so aku berjaya pjuk aty dye yg keras cm batu tu ! ko taw x ! walau  cmne pown aku mare at ko sekali pown n kadang2 aku kuang ajar ngan ko ! aku sayang ko ! n aku xsanggup nk hilang orang yang aku sayang tuk kali ke 2 ko taw ? ! taw x sakit !  ilang owang yang ko sayang n pergi selama-lamany tingglkn ko sowng diri ! so aku xnk benda tu berlaku lagi ! sebab tu aku sanggup wat pew jew tuk dapatkn ko ! kalo aku xdapat ko ! jangan harap owang laen leyh dapat ko ! PAHAM

opppppsssss ! aku ase da macam terlebyh lak aku ctew nie ! kowang yang stalker akunye blog nie jangan tnye aku papew oke ! just read n comment jew oke ? aku xnk jawab papew ! it's my life n it's my secret just between me and him !
oke la aku jumpe kowang dalam entry aku yang akan datang okeyh ! bubye ! thanx sebab sudi bace kisah hidup aku yang xseberapa lengkap nie ;) PEACE YO (Y)

*sayang MOHD FADZLI IKHWAN SANGAAAAAAAAAAAAAAAT2 ! DONT TAKE HIM FROM ME OKE ! YOU BETTER WATCH OUT !


Sunday, 11 March 2012

Mengharap Bintang ;)













Remuk-remuk jantungku

Sakit-sakit hatiku
Saat kau tinggalkan diriku
Sunyi hidup tanpamu

Sungguh perit hidupku
Sungguh sepi malamku
Betapa sedihnya jiwaku
Menantikan dirimu

Ku rindukan dirimu
Rapuh hidup tanpamu
Kembalilah peluk hatiku
Temanilah mimpiku

Patah sayap cintaku
Jauh dari kasihmu
Lagu ini hanya untukmu
Kembalilah cintaku


Tuhan tolonglah diriku
Kembalikanlah cintaku
Aku kan setia menunggu
Hingga hujung nafasku

Tuhan tolonglah diriku
Khabarkan aku menunggu
Sampai kapan pun ku tunggu
Kerna dia hidupku

Tuhan tolonglah diriku
Kembalikanlah cintaku
Aku kan setia menunggu
Hingga hujung nafasku

Tuhan tolonglah diriku
Khabarkan aku menunggu
Sampai kapan pun ku tunggu
Kerna dia hidupku

Friday, 9 March 2012

B . I . N . G . O


nak taw napew aku tulis tajuk nye cm tu ? mne xnye adik aku balik2 jew sekolah sampai depan pintu umah xsempat bukak kasut da tnye aku sal B . I . N . G . O nie.."dye tnye angah, angah taw x lagu B . I . N . G . O nie ?" aduyai ko nie pown adik aku mane la taw lagu nie coz aku dulu time skola xdew la secanggih ko dew belajar komputer kat sekolah ;) , ye la an dunia da maju, zaman pown da berubah so xsama cm dlu...heheh...chumey jew aku ase ble layan lagu nie tadi ngan adik aku ;) 
jenuh gak la aku nak pikir lagu nie.. bile dye ngah lepak2 tibe dye ingt lak..dye suwuh aku salin lagu tu..last2 aku xpaham pew dye cakap..so dew conclusion aku pown cari la kat youtube.. seb baik la jumpe...bile dengar lagu tu ase seronok jew...ase cam budak2 time skola dlu la..heheheh ;)

aku ingat an dye blaja main B . I . N . G . O  yang macam nie selalu aku main kat sekolah ngan kawan2 aku kalo bowink cikgu ajar kat depan heheeheh..


layan la lagu nie..chumey jew ;) klo kowang penah belajar time skola dlu tu aku xtaw la..coz dlu time sekolah rendah xpernah pown belajar lagu nie..hehehhe...naik pening gak la aku duk pikir B . I . N . G . O nie pew sebenarny...so skunk aku da taw apew sebenarny B . I . N . G . O nie..hehehhe..


nie la liriknya yang aku salin tapi telah di taip oleh abah tuk adik (anak kesayangan)..soey la kalo xnampak..kowang leyh dengar la kat video yang atas tu eyh.. ;)


**** ENJOY YEAH ****

Thursday, 8 March 2012

final exam done ;)



yea ! i'm so happy...coz arinie last paper for my final exam ;) seronok gelew da abis exam tadi..heheheh..even tadi sebelum masuk bilik exam takut glew ! coz takot soaln ssh glew ! cm soalan ENGLISH & HOSPITALITI tu ! heheeh.. tapi sangkaan aku salah ! senang glew tadi exam TEORI MAKANAN.. tadi aku leyh senyum sambil wat kertas soalan tu..GLEW X? nk taw sebab pew??? sebabny aku dapat jawab even aku merapu dalam tu an..heheheh *soey chef kalo sye dew merapu dalam kertas tu..sye merapu pown sebab xnk tinggl tmpt kosong ;) bak kte "chef jagn tingglkn tempat kosongkn "?heheh..even buku teori tu leyh lak dye terkoyak an time aku ngh stduy malam tadi..berkat la kte kan heheeh..da la menghafal pown last minute seb baek msuk pew yg aku bce =)
hope result aku oke2 jew..aku nk sangat cepat abis blaja.."i don't want repeat my mistake again" cukup la skali jew berlaku dalam idup aku..heheh


nie la subjek yang aku amik tuk sem nie ! gudbye buku2 ku sayang..thanx sebab banyak berjase dengan aku selama nie..aku harap aku da xjumpa kowang da lepas nie buku2 ;)

*walaupun xjmpe kowang aku akan jage kowang dengan sebaik yang mungkin heheh..DOA KAN AKU LULUS YE ;p

^_~ sampai sini jew aku nk merapu tuk final exam aku ! heheh..soey kalo xbest ! 

YEEEEEPPPPIIIIEEEEE !!!!!!! LEPAS NIE CUTI SEMINGGU ! *seminggu jew xdew ase pew pown SYAZ oi ! huh ;(

Monday, 5 March 2012

U . P . S . E . T






hhmmmmmm....ya allah..ase menyesal pown dew skunk nie...mana x nye aku ckp cmnie coz 27.2.2012 aku exam english bapak la soalan final susah glew ! mcm nk pecah ple otak aku nk mnjawab soalan kn ! essay lagi la xyah cakap ! memang ssh nk mampos ! APTB la ko nie syaz! hmmmmm ;'(

 hari nie aku exam  HOSPITALITI ! nie pown bole tahan la susahny ! risau nye aku !  beria aku bace TIPS tapi xmasok pown hmmm.... ! aku xtaw la napew aku masuk dalam bilik exam sume aku lupe dengan sekelip mata ! dalam bilik tu aku leyh berangan lak an memang terbaek la ko syaz ! nie sume gara2 aku xdapat jawab exam !  takot result yg akan kua nanti ! sakit pale aku pikir benda nie ! walau pown benda da lepas tetap adew dalam otak aku ! da la..benda da jadi ...so aku get ready tuk paper yang last jew la ;( !

* aku tawakal dan berserah padamu YA ALLAH..hope keputusan aku ok ! AMIN ;)

Sunday, 4 March 2012

tension gilew !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


SAKIT HATI !!!!!!!!!!!


aku xtaw la napew pasal bende kecik nak wat aku angin glew ngan dye !!!!! tolong la paham ! aku bukan ngan ko skunk ! n paham situasi aku ! aku nk EXAM n aku nk score if aku xpast sem nie ! nanti aku xleyh g praktikal ! serabut la cmnie ! pew yang aku bace memang selama nie buang mse la weyh ! setiap kali aku bce ! hilang sume ! sebabny kalo bleyh pasal bende tu aku akan gado ngan ko ! PENAT la weyh klo cmnie selalu ! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tekanan aku !!!!!!!!!!! 

da la petang tadi pown aku kena mare ! fine aku leyh terima agy ! ko xpujuk aku ! ingt an tadi da oke la an ! disebabkn bnde yg mnyusahkn idup ! fight again ! sakit glew aty aku ! hmmmm... sampai bile bnde nie nk habis ?????????????? 

* PENAT !!!!!!! FULLSTOP !!!!!!


Thursday, 1 March 2012

i am here NOW !!






♥ Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya






* I LURF U MOHD FADZLI IKHWAN MOHD NOORDIN <3

H . A . P . P . Y ;)

alahamdulillah...ary nie saye bagun awal sebab nye kena anta adk g skola...hehehe...seronok tengok dak2 g skola..rindu la zaman persekolahan ;'( papew pown saye happy sebab adik sye ary nie xbnyk kerenah ;) angah sayang MUHAMMAD FAIZ ZAHARI <3 comel jew tgk dye g skola td..sempat la bawak dye g beli nasi lemak dulu sebelum anta dye g skola..muke sedyh jew sebabny dye beli nasi lemak..dye minx nasi lemak xnk sambal n nk tambah telur goreng..tp makcik tu xdengar kowt yg dye nk telur goreng .makcik tu pown xletak telur goreng...then dye bawak la nasi lemak tu kat aku..then dye cakap..angah cube angah tengok dalam nasi lemak nie dew x telur goreng?then aku cakap la nasi lemak tu xdew telur goreng then ngan muke sedyh dye bawak nasi lemak tu g mintak kat makcik tu tambah telur goreng..then dye pown cenyum jew g skola..heheh..so cute walaupn kadang2 degil yg amat !! ;p

tepat kul 10.00 a.m tadi my boyfriend (MOHD FADZLI IKHWAN) datang bawak nasi lemak tuk aku...dye beli then anta kat umah....so sweet la awak sayang..di sebab kn saye kempunan..terpakse la ary nie saye mkn nasi 2x sehari =) hehe sori sayang..tapi nasi lemak tu saye xmakan sorang...saye kongsi dengan kakak saye..disebabkan dye lapar n dye nk g interview jap agy..aku pown kongsi la...xpew la..rezeki yang dew bukan tuk kite jew tapi tuk di kongsi ;)


*get ready tuk masak lunch for my future husband ;)